HOME DASHBOARD ABOUT ME CONTEST TIPS/PENGALAMAN TUTORIAL

Tuesday, 9 May 2017

Comeback Aku Ke Blog Membuahkan Hasil 😍


Alhamdulillah , since done my foundation haritu smpai skrg, aku masih kat rumah dan tak start kerja lagi *dlm minggu ni start lah kot Insyaallah* . sebabtu setiap hari dok menghadap blog ni. join GA segmen is quite interesting haha .

And luckily, setakat lpas habis asasi ni, Contest yg aku join yang dah tamat, aku menang (baru dua) . Alhamdulillah.




1) #1 Giveaway by THEAAISY  

Hadiah utama kot. Buku pon dh dapat, serius teruja nak baca. Nnti aku buat review (kalau rajin hehe) :)



2)  ADIDAS UEFA CHAMPIONS LEAGUE ARENA EDITION GIVEAWAY  by luqmanzakaria



Nama atas skali ni Alhamdulillah. Yang ni dah e-mail kan mklumat cuma tak reply lagi
Alhamdulillah :) Nasib aku baik sejak dua menjak ni ! :D

Sunday, 7 May 2017

Giveaway CASH RM1000+ Mei 2017 by Emas Putih

As-Salam


BANDUNG SOUVENIRS GIVEAWAY BY NAFAS BARU

[ klik banner ]
Hadiah-hadiah yang ditawarkan:

1.       Beg + Key Chain – 10 Pemenang
2.       Fridge Magnet – 10 Pemenang
3.       Key Chain – 10 Pemenang



ni lahh rupa hadiah tu :)
:: saya tak pasti saya follower blog ke berapa . either 1358 or 1359.
:: nama akaun youtube : Aiman Salleh (follower ke 229)

SEGMEN MENCARI BLOGLIST BY KINAH

KLIK BANNER 

:: SYARAT-SYARAT ::

Follow blog Kinah
Like Facebook Page Love Is Simple
Berlangsung dari 6hb Mei hingga 14 Mei 2017
Kinah mencari 10 blog

Meh join !

Saturday, 6 May 2017

TAMHIDI ? Apa tu?



Tengok tajuk tu. TAMHIDI ? Apa tu? Haa okay sini aku nak bagitau, Tamhidi tu perkataan arab yang maksudnya Persediaan. Benda ni ada kat usim (to be clearer, tamhidi tu ASASI laa)

Sini aku nak share sikit pengalaman aku setahun belajar kat Tamhidi USIM ni. Okay kalau taktahu, USIM is Universiti Sains Islam Malaysia, located in Nilai, Negeri Sembilan. *saja nak habaq dgn spesifik sebab banyak org taktau USIM tu universiti apa? kat mana?*

Aku nak cerita ni sbb memandangkan bebudak SPM 2016 tak lama lagi keluaq result UPU kan. So, kalau dapat Tamhidi, firsty congrats ! Mcam kat tempat-tempat belajaq lain, mesti ada 'pros and cons' dia kan. So far aku rasa okay ja dok sini. Cuma ada la certain benda tak puaih hati sikit HAHAHA.


SILIBUS

Ok, FYI aku ambik course Sains dan Teknologi kat sini. *ingatkan Sains Teknologi dh takdak bio* rupanya sains teknologi tu nak bagi sedap nama ja. Dia sama ja mcm Asasi Sains Uni lain. Firstly, nak share sikit subjek apa aku blajaq setahun kat sini. Ok setahun belajar kat sini, ada 2 sem basically.

Sem satu kami belajaq :
1) Mathematics I
2) Biology I
3) Physics I
4) Chemistry I
5) English I (Speaking Listening)
6) English II (Reading Writing)
7) Bahasa Arab
8) Quranic and Hadith in Science

Sem dua pulak :
1) Mathematics II
2) Biology II
3) Physics II
4) Chemistry II
5) English III (Speaking Listening)
6) English IV (Reading Writing)
7) Bahasa Arab
8) ICT

* haa pointer sem mmng dia kira kelapan-lapan subjek. Dia tak mcm some other uni / matrik yg ambik certain subjects je utk pointer.
* tapi lek je. drpd 8 subjek ni, 6 je yg masuk final. English I dgn English III tu assignments je smua, bahasa arab pulak lisan ja. Ada la kena debat, berlakon, buat video, dialog arab dan sebagainya. Subjek ni la nk tolong kita naikkan pointer sbarnya. Yg penting utk subjek mcmni, kna buat baik dgn lecturer.

KOLEJ KEDIAMAN

Okay, habis kat silibus, cerita pasal kolej. Nanti bebudak tamhidi akan duduk kat Kolej Kediaman Nilam Court (kolej paling jauh dgn kampus induk). Kolej ni actually flat/apartment (taktahu la) tapi best la sbb satu rumah tu dok 8 org, and selesa la rumah tu (rumah ok, bukan bilik) . Jgn risau, ada ja bas tiap hari pegi kelas. TAPI, isu bas ni yang ramai kami tak puaih hati HAHAHA. (dah kolej kami paling jauh tapi bas kami paling jarang ada) and sbgai lelaki, lagi tak puaih hati. Bas dh la jrg ada, bila ada, ladies first. K.


Sadly, batch kami yg terakhir boleh bawak kenderaan pegi kolej and kampus (kereta dgn moto) , start batch 2017/2018 dah takleh bawak kereta, motor tak pasti boleh ka tak bawak.


KAMPUS BARAKAH

Sebabkan universiti ini mmng Islamik habis, so hg jarang la nak jumpa sosial. Alhamdulillah la baiah solehah masih terjaga. Sem satu hgpa kat sini, mmng study ja all time sbb time sem satu, bebudak degree cuti and mcm takdak aktiviti yg best ada. sem dua best sikit, ada sukan tamhidi, sukan kolej, sukan fakulti, pastu bnyakla aktiviti usim buat time sem dua ni.

Tambahan : Once an usimian, forever an usimian. So bila hg dah masuk tamhidi, hg dah takleh pindah IPTA lain utk degree. *ada ja cara dia nk pindah tapi sulit sikit, aku pun taktau camana* , kalau nak pindah IPTS bolehlaa.


PAKAIAN

Kalau perempuan, pakai jelah apa pun asalkan menutup aurat *stokin jgn tak pakai, aurat tu* .
Lelaki pulak, hari biasa pakai kemeja *tshirt takleh*. hari rabu pakai baju korporat (optional) , jumaat baju melayu (optional jugak) .


nota kaki : pointer sem satu hancur hancur akuuuu, harapnya pointer sem dua ni better la. doakan.
and doakan jugak aku berpeluang sambung degree dlm course pilihan aku. (antara actuarial science, financial mathematics dgn applied physics)




Friday, 5 May 2017

Birthday Giveaway By Cik Nadyya #Second Giveaway!

((  KLIK  BANNER  ))
Hadiah
Tunai/topup RM10 - 2 pemenang
Bloglist - 5 pemenang
Review Blog - 2 pemenang

jom join meh !

Thursday, 4 May 2017

GIVEAWAY BY BCSB : ROAD TO 100K VIEW

(( klik banner ataih ni ))
Syarat-syarat:

1. Wajib follow blog BCSB. (done /)

2. Wajib follow Google Plus. (done /)

3. Follow IG bagi yang ada akaun IG. (done /)

HADIAH ?

1) Powerbank 10 000 mAH (wow!)
2) Roman R539 Bluetooth Headset (interesting)

DUE DATE ?

26 Mei 2017
jomlah join ! best do hadiah dia ! rugi kalau tak try !

Segmen Bloglist by Saghah

(( Klik Banner ))

*bukak salam*


TOP REFERAL dapat hadiah misteri ok :)


*tutup salam*

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini
Sumber Gambar

(((((((((((( my ig : aimansallehh )))))))))))

Tuesday, 2 May 2017

Segmen Ringkas by Amirah Azman


Assalammualaikum dan salam sejahtera

http://eira-shamiera.blogspot.my/2017/04/segmen-ringkas-by-amirah-azman.html
 ( CLICK banner untuk Join sekali)

TAMAT : 31/05/2017


Segmen Sweetlicious Bloglist #SugarTreats2017

(( klik banner )) due date : 3 Mei 2017
let's join this !

link FB : https://www.facebook.com/muhamadaimansalleh?hc_ref=NEWSFEED
instagram : @aimansallehh
twitter : @_aimansalleh

hadiah : wang tunai rm20 =)

THE AMERZING BLOGLIST : My Life Path Is The Most Amazing Thing Ever.



Bismillahiawwalahu wa akhirahu :) Okay, as I had done my 'tough' foundation year and now I'm still 'planting grapes' (HAHA) : tanam anggur ok. Still finding suitable work to do cause I need money so bad ya. Okay back to this entry, I'm going to write more or less about Amerzing blog.

Ok, this guy is sebaya with me. '98. Ya, blogger lelaki mcm kami ni memang sukar dijumpai haha. So bila dh jumpa mmng aku terus follow ja and tak sangka this blog is this awesome ! Okay, his blog is super amerzing ok. Totally in English, I'm impressed ! Mana tak nya, budak MMU (belajar bawah JPA sponsor ok) ok part ni mmng jeles habis HAHA. (sbb aku fail interview haritu tpi it's okay) . Berbalik kpd dia pnya blog, ini pun aku jeles gak. SIMPLE BUT AWESOME !

THE MOST AMAZING THING THAT HAS HAPPENED IN MY LIFE ?

Okay, mesti semua org pun ada bnyak benda yang peh amazing yg dh berlaku dlm hidup kan. Haa, ada yang best ada yang tak best, ada yang sedih ada yang syok gembira. My point here, aku nak cerita yang syok yang best ja.

My life path is actually amazing gila , I guess. (walaupun kekadang ditindas, dibenci, biasalaa lumrah hidup kan)

UPSR 4A, PMR 8A, SPM 9A.
Time kecik, life path aku biasa ja kot. Start standard 4, I was chosen by Jabatan Pendidikan Negeri to enter Model Khas school, where the primary school students live at hostel and being in the same school with secondary school students. However, my result year by year become worse kahkah. Until trial UPSR, i think, my result got better. 4A 1B. And then it maintains to the actual UPSR.

Because I didn't get 5A UPSR, I stayed at the same school. My result form1, form2, form3 is worse ok. I got E for History, KHB and Science. That's terrible. Miracle happens again, I've got 8A 1B (yes I took Arabic in PMR) my B subject was English.

After that, I've got an offer to enter SBPI in Perak. It was amazing. But there, again my result teruk lagi HAHAH. Tapi aku ambik pendekatan untuk join study group bebudak pandai and Alhamdulillah I've got 9A 1B 1C for SPM (again I took Arabic, Syariah and Quranic in SPM) My B+ is Biology and C+ is Physics.

And then I've got an offer to study in USIM (google the meaning if you don't know what it is as it is an infamous government university). However my sem1 result is not so good, but I think my sem2 result is better anyway (I hope so..)


Last word, come join this segment. You'll never regret to watch this amerzing blog hihi

Monday, 1 May 2017

GIVEAWAY FREE NAME CARD BY BUSYRATAKIYUDIN

(( klik banner gais ))

Ok aku actually baru je menjengah ke blog Busyra Takiyudin ni, and first impression tntg blog ni , blog ni memang simple , awesome , lawooo .


Ok skrg saya lagi tertarik nak tnggu update entry seterusnya drpd blog Busyra Takiyudin lepasni :))

Sunday, 23 April 2017

#1 Giveaway by THEAAISY


[klik banner untuk join] 

((my comeback for blogging is beginning since i have ended my foundation yay!))

Saturday, 11 February 2017

(UPDATED) IKLAN - Menjual Novel-novel Terpakai dgn Harga Super Murah



Assalamualaikum , saya tgh berpindah rumah and dalam mengemas-mengemas ni terjumpak pulak novel-novel lama (act tak la lama sgt , dlm tahun 2010-2014 camtu)


Harga memang murah sgt sbb tujuan utama saya sbb nk clearkan je skrg . apa yg penting skrg ni harga bawah ni tetap and postage free for 3 buku ke atas ! :) 

Ni total buku yg aku rasa still elok, walaupun ada kulit dia mcm buruk sikit. Isi dia still elok, tak koyak dan dapat manfaat dari buku tu :)



Te Amo Sayang -RM8
Impiana - RM8
Tarbiah Sentap Jilid 1 - RM8
Keistimewaan Makkah- RM5
Samar - RM3
Sehangat Asmara - RM8
Planet Bisnes DAO - RM8
Kau, Aku, Kita- RM8

Catatan MatLuthfi - RM8

Sha & Shah - RM8

Impiana-Misteri Terbongkar -RM8
Impiana-Finale RM8
Saiful Nang-Kisah Org Menang-RM10

Kahwin Pada Usia Muda- RM8

Wasiat-wasiat Rasulullah kepada
Ibnu Abbas - RM5

130 Kesalahan Mengerjakan Haji - RM4



Kalau berminat, jangan malu jangan segan pm saya melalui whatsapp 017-4260594(Aiman)


Wednesday, 8 February 2017

Giveaway : INI BLOG SIAPA ?

(( klik untuk join guys ))

Okay , sini saya nak introduce la siapa pemilik blog ni -_-

Nama blog ni mmng nama saya , Aiman . okay mula berblogging dh lama (tak ingat sebenarnya) and ni blog ketiga ka keempat tah . blog yg lama-lama tu dh delete dh sbb serabut sikit . dulu mcm hidup tanpa pendirian lagii cehh hahaha .
Umur baru 19 :) Rasanya blog ni akan kekal lama la Insyaallah . Sebabnya aku kembali ke blog ni sbb life as a university student kan tough af , so aku nmpak platform blog ni bleh pegi jauh bagi pendapatan kat aku di samping fun dok join giveaway-giveaway , segmen apa smua tu , and paling penting kita dpat kenal ramai kawan-kawan and bleh bertukar-tukar pendapat sesama kita :) Yeayy !

Yang tgh blogwalking tu follow la sini ye :) hehe

Wednesday, 1 February 2017

GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017

Assalamualaikum..



Sempena awal tahun 2017 saya bersama beberapa rakan ingin berkongsi sedikit keseronokan dan kegembiraan bersama-sama dengan pembaca blog ini. Selain itu giveaway ini juga untuk memperkenalkan produk Chia Seed  SlimmTreats selaku penaja utama giveaway ini. Dengan ini dijemput untuk pembaca semua turut sama memeriahkan GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017 yang  menawarkan beberapa hadiah menarik untuk pembaca semua.






Senarai Hadiah 

Wang Tunai RM50 x 5 pemenang

Wang Tunai RM20 x 1 pemenang

Wang Tunai Rm10 x 2 pemenang


1 Pek Slimmtreats Chia Seeds Bernilai RM20  X 10 pemenang.


Syarat-syarat penyertaan:

1-Mestilah warna negara Malaysia yang mempunyai blog .

2-Buat satu entry dengan  Tajuk Giveaway " GIVEAWAY SLIMMTREATS BERSAMA DIANARASHID.COM 2017" ..

3- Like dan Follow penaja di bawah :- (ikut je la apa yang korang ada..fb, Ig, blog dsb)

Slimmtreats:
http://www.slimmtreats.com
http://www.facebook.com/slimmtreats (like page -optional)

Nora Misnan:
http://Kongsibersamanora.blogspot.com
Http://www.facebook.com/kongsibersamanora
(follow blog +like page)

Jamil Hashim:
http://belogsjm.blogspot.my  (Follow blog & G+)

Nadiah Hanum:
http://nadiah245.blogspot.com
Instagram.com/nadiah_ciknad/ (Follow blog & IG)

Aida Hanafiah: 
http://www.adianiez.com (follow blog )


**Doakan semoga semua penaja dilimpahkan rezeki dan terus berjaya.

4- Copy & paste code  ke html post blog

Jangan lupa share entry give away korang di facebook (jika ada).Tarikh tutup penyertaan adalah pada 6-2-2017 jam  12 malam..Pemenang akan di pilih melalui random dan hanya bagi yang memenuhi syarat-syarat penyertaan,.

Semoga Berjaya semua..


sekian..

Giveaway: Happy Birthday Aireen! by Elsaalicious & Sponsors

KLIK BANNER UNTUK JOIN

SENARAI HADIAH YANG MENARIK DARIPADA ELSA & PARA SPONSOR UNTUK ANDA MENANGI!

Nature Republic Essence x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Bloglist selama 3 bulan x 5 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

Review Blog & Bloglist selama 2 bulan x 2 pemenang

5. Junzie
Topup RM 30 x 2 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang

7. Sarah
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

8. Syaz
Topup RM 5 x 2 pemenang

9. Liyana
Review Blog & Igshop (jika ada, sponsor akan review igshop anda di instagram beliau) x 3 pemenang

Topup RM 10 x 2 pemenang

11. Farrah
Topup RM 5 x 2 pemenang

Bantal Burung Hantu x 1 pemenang
Topup RM 5 x 1 pemenang

Topup RM 5 x 2 pemenang
Bloglist selama 2 bulan x 5 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Tunai RM 10 x 2 pemenang

Dreamcatchers x 2 pemenang

17. HADIAH MISTERI DARI ELSA x 1 PEMENANG

Jika penyertaan kurang daripada bilangan seperti yang dicari, kemungkinan seorang pemenang boleh menang banyak hadiah. Siapa tahu kan hehe. AYUH PAKAT RAMAI RAMAI UNTUK JOIN! KLIK BANNER

Tuesday, 31 January 2017

Back To School Giveaway by Abam Kie



(klik banner utk join) 

-sempat lagi kot naa nak join hehehe :)

3rd Mini Giveaway by azyyatiliah.blogspot.my


Klik banner utk join ! 
tapi due dia malam ni hehe :)

SEGMEN ICE BREAKING BY MELLYA



( klik banner untuk join!)

Ni link social media aku yang aku aktif huhu ! 

Facebook : (kurang aktif) : Aiman Salleh

Instagram : (sangat aktif) : @_aimansalleh

twitter : haa yang ni boleh usha kat sidebar :)

Monday, 30 January 2017

Segment: Follower meningkat dengan mudah

Click banner and join ! :)

ID BLOG : 304303303079223314

Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com




Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com bermula pada jam 12.00 malam 17 Januari 2017 hingga 11.59 malam 31 Januari 2017Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta. Senarai hadiah ada di SINI...

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya : 
1. Wajib Follow Blog Sponsor
2. Wajib Like Fanpage Sponsor 

3. Wajib Follow Instagram Sponsor
4. Tambah Google Plus Sponsor
 | AerillHassan | Belogs JM |

5. Buat entri bertajuk Giveaway New Year 2017 by www.aerillhassan.com

 6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

9 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 2 Februari 2017
Good Luck !!


WISHLIST 2017 FROM LAZADA.COM.MY

alangkah indahnya hidup bila dapat usha web ni dgn duit berkepuk-kepuk dlm bank, kan ? Hahaha 
Okay , Assalamualaikum . Happy Chinese New Year ! Aku kena mula balik berblog ni sbab thru this aku boleh jana duit aku yg kian surut hari demi hari :)

Btw , aku mulakan comeback utk blog ni dgn WISHLIST 2017 yang aku nak sangat dari LAZADA !

Actually aku selalu sgt cuci mata tgok lazada ni tetiap hari , tp bila tgok dompet , hmmm tidur jelah hahahaha . Walau bagaimanapun , aku still nk buat wishlist supaya end of this year aku berpeluang utk nak beli ni hasil dri upcoming duit simpanan aku k .

Firstly , every teenagers' dream is to have a canggih phone one . Aku pun nak , and handphone yg paling aku nak buat masa skrang ni .... OPPO R9s .

Hahaha sebabnya aku nak phone ni sbb ofcourse camera oppo paling win setakat ni . And dia ada rupa iphone sikit tp aku tak suka ios , sbb payah sgt hahaha

Secondly , aku nak Hard Disk ! Sbb aku pakai macbook , so nak share document dgn laptop lain mmng susah skit so dgn adanya hard disk , bolehlaaa sesenang je aku nak share documents dgn kengkawan .


Ikutkan hati , aku nak je wishlist kan smua bnda yg dlm lazada tu tp stakat ni aku nk listkan dua bnda ni ja dlu . Actually aku tak kisah oppo apa pun asalkan oppo sbb aku nak kamera dia aaa ! Phone aku pakai skrg ni sakaiii sikit hm :(

Kbye , wait for another entry from me ok . do follow me ! on instagram @_aimansalleh