HOME DASHBOARD ABOUT ME CONTEST TIPS/PENGALAMAN TUTORIAL

Friday, 29 April 2016

1st Mini Giveaway by CikNurul

Klik banner , join :)


Facebook : Aiman Salleh

MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY




[by Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd]

Bersempena Musim Mencandat Sotong 2016 dan Tahun Melawat Kelantan 2016 , Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (Peneraju Pakej Kelantan Tours) ADA menganjurkan Give away melalui Blog www.nazlee.com . Tujuan adalah untuk memperkenalkan kepada umum berkenaan pakej-pakej pelancongan yang disediakan oleh Xceltravel seperti di laman web rasmi mereka   xcelltravel.com 


Salah satu daripada pakej-pakej yang ingin diperkenalkan adalah PAKEJ MENCANDAT SOTONG 2016 (KELANTAN) . Jika korang yang berminat 'candat' boleh lah turun mencandat sotong, jika tak dapat turun mencandat tahun ini, kita semua berpeluang menyarung t-shirt mencandat sotong khas daripada penaja (gambar di bawah). Peluang mudah menang dengan cara menyertai MENCANDAT SOTONG T-SHIRT GIVE AWAY ; bermula pada 26 Mac 2016 sehingga 30 April 2016



Terdapat 10 helai t-shirt tersebut untuk dimenangi (10 pemenang) dengan mengikut syarat-syarat  mudah seperti berikut :

1) FOLLOW PAGE FACEBOOK Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (https://www.facebook.com/xcelltravel/)
2) FOLLOW INSTAGRAM Xcelltravel & Tours Management Sdn Bhd (https://www.instagram.com/xcelltravelofficial/)
3) Buat 1 Entri blog
4) Penyertaan terbuka untuk Blogger Malaysia .
5) Tempoh GA bermula pada 26 Mac 2016 sehingga 30 April 2016

Ok, selamat bergiveaway !

Friday, 8 April 2016

Wednesday, 6 April 2016

HELLO . It's me :)

Hai semua ! *waving*
Ok , ni first entry aku yg aku tulis sendiri (dua post sblm ni GA je semua n dah menang satu haha) , ok di sini aku nak introduce myself . Who is me? Nama sebenar Muhamad Aiman bin Salleh . Dikenali dgn nama Aiman , aimansalleh dan kons (gelaran kat skolah je kot) . Mai mana ? Berasal dari bumi utara tanpa sultan iaitu Pulau Pinang . Umur ? Berumur sudah dua angka tapi masih satu di angka pertama , ok 18 dah . Spm ? Done . Result ? Boleh tahan laa emm . Dulu sekolah mana ? Igop time f4 f5 . Igop tu apa ? Cer google . 


"The first impression is the best impression ,"

Result spm aku taklah gempak sangat , sebab dalam sebelas subjek yang aku ambik . Satu pun takdak A+ . Cumanya result aku taklah teruk . Ada 3 Cemerlang Tinggi , 6 Cemerlang , 1 Kepujian Tertinggi and 1 Kepujian Atas . Alhamdulillah for the result . yang tak A tu dua2 subjek sains . N skrng dalam dilema sebenarnya untuk nak ambik course apa . Klau ikut result aku ni , paling sesuai untuk sambung is LAW . Tapi aku ni bukanlah jenis yang suka membaca dan menghafal adumakkk . Aku minat subjek mengiraaa . 

Di mana jalan aku ni ? Keliru .

"Kekadang Allah bagi apa yang kita perlu , bukan bagi apa yang kita nak ,"

Yo , aku memang pegang dgn kata-2 ni , semalam result IPG dah keluar . Aku salah seorang yang mengisi borang tu . bila dah cek , adumakk tak dapat . so aku pikir mesti bebudak yang cemerlang ja yang dapat . tuptup , kawan aku ramai yang dapat . Yang 5A 6A banyak dapat (jeles tu takla sangat) haha . ramai yang kata bukan rezeki aku kat sini , maybe uni yang lagi baik kot . Ok .

Sekian saja tazkirah Pak Abu malam ni haha . Such a sinner and noober in blogging yahh .

Sekian , Assalamualaikum 

byee

Sunday, 3 April 2016

Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500


Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 | Blogger Utara adalah satu komuniti yang mengumpulkan blogger yang berada di utara semenanjung seperti Perlis, Kedah, Pulau Pinang dan Perak. Ahli Blogger Utara terkini adalah seramai 20 blogger dan sebahagian daripada blogger ini merupakan penaja kepada Giveaway Blogger Utara Bernilai RM500 ini . Blogger tersebut adalah